Godt at vide om vedligeholdelse af gulve

Trægulve er smukke og kan virkelig gøre ethvert hjem mere indbydende, men som tiden går, vil dit trægulv blive slidt, få ridser og blive grimt at se på, hvilket i retur gør lejligheden trist og mindre indbydende.

Men hvordan og hvornår skal man vedligeholde sit gulv? En af de bedste måder er at slibe og efterbehandle gulvet. Her bliver det øverste slidslag fjernet, og med det ridser, hakker og efterbehandlingen fra tidligere. Det er nærmest som at få et helt nyt gulv. Hvis det lyder som en løsning for dig, kan du overveje f.eks. at få en gulvafslibning fra Gulvkanonen.

Hvornår trænger gulvet til en makeover?

Når dit trægulv er blevet slidt, efterbehandlingen er slidt igennem, og der er kommet ridser og hakker i det, så er det nok på tide at få en afslibning. Det kan f.eks. ske hurtigere, hvis du f.eks. har børn eller dyr, som kan lave ridser og hakker. 

Når du har fået afslebet dit gulv, skal du vælge efterbehandling. Det er det, der vil afgøre, hvilket udseende dit gulv får og ikke mindst, hvor slidstærkt det bliver, og hvor meget vedligeholdelse, du skal gøre. Du kan vælge imellem lak, olie eller sæbe, med de forbehold, som dit træsort nu har.

Vedligeholdelse

Når du har afslebet og efterbehandlet dit gulv, så skal du være opmærksom på, hvordan du skal vedligeholde det, og hvor lang tid der skal gå, før du må betræde gulvet. Du skal nemlig væbne dig med tålmodighed, når det er blevet behandlet. Det varierer selvfølgelig alt efter gulvet, hvor længe det skal lades være i fred, men som minimum, skal der altid gå 4-6 timer. 

Ift. vedligeholdelse af gulvet, så kommer det meget an på, hvilket gulv du har, og hvilken efterbehandling du har valgt. Hvis du har lak gulve, skal der f.eks. ikke meget til, hvorimod du skal genoliere et par gange om året med oliebehandlede gulve.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *