Hvad kan du bruge SQL til

22 august 2021 Steffen Hansen

Hvis du aldrig før har hørt om SQL, så lyder navnet på det måske som en by i Rusland. SQL er en database software, som man kan bruge til at opbygge databaser til et stort udvalg af forskellige ting. Her i indlægget lærer du, hvad man kan bruge SQL til, hvor det bliver brugt i dag, og hvorfor det er smart at lære.

SQL bruges over alt

Selvom du måske aldrig har hørt om SQL før, så bruger du en SQL database hver dag. Hver gang du logger ind på en hjemmeside, hver gang du klarer det nyeste level i Candy Crush, og hver gang du udfylder en mail formular. En SQL database er den database, der er koblet op til hjemmesider, apps og mange andre ting. Databasen bruges til at gemme brugerinformationer, e-mails og meget andet.

Hvorfor er det smart at lære SQL

Som du kan læse ovenfor, så bruges SQL mange steder, og derfor kan det være en god idé at lære at sætte det op. Med SQL kan du gøre dig eftertragtet på arbejdsmarkedet, og lære et stykke software, som bruges i hele verden. SQL er så udbredt i dag, at det med garanti stadig er en ting om mange år endnu.

Hvis du ønsker at lære SQL, så kan du lære det på flere forskellige måder. Der er uddannelser, hvor det er en del af undervisningen. Du kan tilmelde dig SQL kurser rundt omkring i Danmark, eller du kan finde en guide online. En guide, som kan fortælle dig hvordan det hænger sammen, hvordan du kan lære det, og hvor du skal starte. En guide på nettet kan du evt. kombinere med en video guide. På den måde kan du få vist alle de ting du læser om, inden du prøver at lege med det fysisk selv.