Hvem drømmer ikke om et smukt trægulv?

Trægulve er noget helt specielt og der er flere særlige grunde til, at mange betaler ekstra for at få et smukt, massivt trægulv, frem for at få et gulv som er lavet af syntetisk materiale af en art. Neden for vil jeg skrive lidt om et par af de fordele, som der er ved et trægulv.

Fordelene ved et gulv, der er lavet af ægte træ

Et naturligt look: Træ er et naturprodukt og det ses tydeligt på dets udseende. Har du parket- eller plankegulve, vil du nemt kunne se de knaster og årer, der er markeret på gulvet i form af en farveforskel mellem lys og mørk. Dette vidner om, at træet har haft et langt liv i skoven, inden det er blevet lavet om til gulvbrædder. Og det er en unik og charmerende feature, når man sammenligner med mange af husets øvrige elementer, der typisk er lavet af meget “livløse” materialer, så som beton, cement, plastic, stål og så videre.

Robust og langtidsholdbart: Træ ser ikke bare godt ud, men det holder også godt i meget lang tid. Faktisk kan et trægulv, hvis det er ordentligt og massivt og hvis det bliver behandlet godt, holde i mange årtier – faktisk mere end 100 år! Så det betyder, at selvom massivt trægulv kan være en dyr investering nu og her, så vil det faktisk tjene sig selv hjem på sigt. Hvis gulvet skal holde i lang tid, er det dog vigtigt, at du vedligeholder det ordentligt.

Så det betyder, at du skal behandle det med olie, sæbespåner, lak eller hvad end der nu er blevet brugt før til at behandle gulvet for at gøre det modstandsdygtigt over for skidt og smuds. Og så vil du en gang imellem også skulle skulle have en gulvafslibning for at fjerne den slidte overflade på gulvet.

You may also like...