stiftelse af selskab

Personlig eller upersonlig hæftelse gør en forskel

På udkig efter en erhvervsadvokat, der kan hjælpe til med oprettelsen af et nyt selskab? Så kontakt Hviid Advokater, en landsdækkende advokatservice med stor erfaring inden for blandt andet selskabsret. Hviid Advokater har eksisteret i mere end 27 år, og de ansatte erhvervsadvokater er specialiserede inden for blandt andet en række forskellige typer selskaber og den proces, det er, når de skal stiftes og efterfølgende registreres hos Erhvervsstyrelsen.  

Hviids team er erfarne inden for selskabsret, står klar til at hjælpe med alle de informationer, der er nødvendige, når man skal tage stilling til stiftelse af selskab. Blandt andet er det godt at kende til begreberne begrænset og ubegrænset hæftelse, da de kan blive afgørende for blandt andet et selskabs fremtidige overlevelse, og ikke mindst de involverede investorers egen private finanser. 

Forskellen på begrænset og ubegrænset hæftelse kan altså være det, der gør den store forskel på flere forskellige parametre. Kommer selskabet i finansielle problemer, kan en hæftelse, der er begrænset, være en stor fordel for de enkelte investorer og/eller ejere. En begrænset hæftelse betyder nemlig, at man som ejer af eksempelvis aktier eller anparter kun investere netop det beløb, man køber aktier eller anparter for. Man kan ikke blive gældsat for et beløb, der er over dette. Godt nok er der risiko for, at selskabet går nedenom og hjem – men det kan ske uden, at det går ind og påvirker de enkelte medlemmers private økonomi. Dette er en enorm sikkerhed, hvis man ønsker at stifte selskab; man kan begå en fejl og miste selskabet, men uden, at man også risikerer i værste fald at skulle gå fra hus og hjem. Man vælger selv, hvor stort et beløb man ønsker at investere i selskabet, og dermed risikere at miste. Man behøver kun købe så stor en andel af selskabet, som man har mulighed for i sin egen økonomiske situation, da ikke alle ejere behøver investere en lige stor del. Med en ubegrænset og personlig hæftelse står man som fuldt ansvarlig for selskabets økonomi, og kan blive tvunget til at betale en gæld der er langt højere end det, man i grunden har investeret i selskabet. 

Som forestående selskabsejer er det altså vigtigt at kende til forholdene for de forskellige selskaber. Alle detaljerne kan være svære at overskue, men Hviids team kender til alle forhold, og er klar til at informere og svare på alle tænkelige spørgsmål. Hos Hviid vil din sag blive håndteret professionelt og med blik for alle detaljer, så du føler sig sikker hele vejen igennem.